Slut med busser - Randbøldal Borgerforening

Gå til indhold

Hoved menu:

Slut med busser

Arkiv > Arkivet > Arkiv 2010
 


Vejle - Billund Lufthavn

Strækningen mellem Esbjerg og Billund Lufthavn samt Vejle og Billund Lufthavn danner en central akse i regionen, hvor en hurtigrute og en regionalrute tilsammen giver tilnærmet halvtimedrift. Ved henholdsvis Billund Lufthavn og Billund Center skal der være gode korrespondancer til andre busruter, som giver forbindelser til Grindsted.

Der etableres to busruter mellem Vejle og Billund Lufthavn og videre til Billund. Hurtigruten betjener Vandel og Nørup ved stoppesteder ved motortrafikvejen. Den anden rute kører gennem både Nørup og Vandel. Denne løsning betyder, at Randbøldal ikke længere betjenes, men at Nørup og Vandel får ca. halvtimedrift både til Vejle og Billund.

Sydtrafik oplyser, at der i etape to i Trafikplanen til køreplansskiftet 2012/2013 arbejdes med busforbindelser mellem Kolding og Billund Lufthavn. I den forbindelse vil det være muligt at betjene Randbøldal med en bus fra Kolding, som kan opnå forbindelse til Vejle i Nørup. Som overgangsløsning for betjening af Randbøldal i 2011/2012 er det muligt at udvide kørslen på skolerute 736 med flere daglige afgange.

I følge Sydtrafiks passagertælling fra efteråret 2009 er der på ugebasis 86 passagerer til Randbøldal fordelt på 115 afgange. Opretholdelse af nuværende kørselsomfang vil koste ca. 0,35 mio. kr/år. Dvs. 0,17 mio. kr. i 2011.

Her er endvidere link til dagsorden/referat fra ovenstående møde:

http://www.vejle.dk/page44706.aspx

DET VIL VÆRE EN KATASTROFE HVIS DER IKKE FREMOVER VIL VÆRE DIREKTE BUSDRIFT TIL VEJLE!!!


 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu